Følg GEV

GEV aflyser MUS-samtaler og finder nye veje til trivsel

Pressemeddelse fra Velliv Foreningen (v. Mettelise Pasgaard Antonsen)

Med nye metoder er GEV inspiration for seks andre virksomheder i et projekt, der sætter fokus på mental sundhed i sydjyske SMV'er.

Hos GEV tror de ikke på årlige MUS-samtaler. I stedet holder de hyppige én til én-møder mellem leder og medarbejder, som er tilpasset den enkeltes behov. Det er et led i en strategi, hvor medarbejderne får større ansvar for deres arbejdsliv, og hvor trivsel og mental sundhed konstant er i fokus. Administrationschef Marianne Nyborg Carl fortæller:

- Vi tror, at det er vigtigt at være tæt på. Jo tættere, vi som ledere er på medarbejderne, jo hurtigere kan vi hjælpe og støtte, hvis der er frustrationer - arbejdsmæssigt eller derhjemme. Med én til én-samtaler kan vi tage ting i opløbet, så vi sikrer trivslen og en positiv kultur. Det tror vi er afgørende for, at vores virksomhed fortsætter med at være lokalt forankret og eksisterer i mange år.

Sammen med seks andre sydjyske virksomheder deltager GEV i et projekt, som Velliv Foreningen støtter med 359.500 kr. Bag projektet står Vejle-virksomheden KRUNIKA I/S, og formålet er at få flere mindre virksomheder til at se værdien i at arbejde med trivsel.


Flot trivsel i GEV

For GEV indebærer projektet blandt andet en trivselsmåling med personlige anbefalinger til den enkelte medarbejder og leder. Lederne går desuden igennem et udviklingsforløb, og fire medarbejdere bliver uddannet til mentale sundhedsambassadører, som skal spotte mistrivsel hos kolleger.

Den første trivselsmåling er netop gennemført og har vist, at GEV har en flot trivsel og kan været et godt eksempel for at andre. Det fortæller René Krogsgaard Rønne, som er ejer af konsulentfirmaet KRUNIKA I/S:

- GEV scorer højt i trivselsmålingen, fordi de i flere år har haft fokus på mental sundhed. De satser på den tætte kontakt mellem leder og medarbejder, og de ser på det hele menneske - både privat og på arbejde. GEV har opdaget, at det betaler sig at satse vedvarende på medarbejdertrivsel. Og de er bevidste om, at trivsel er noget, som ledere og medarbejdere skaber sammen.


Specialister skal blive i jobbet

GEV er en virksomhed med mange specialister, som det tager tid at lære op, og samtidigt er der et generationsskifte lige om hjørnet. Derfor er der fokus på at fastholde de dygtige medarbejdere længst muligt og tiltrække nye. Det mærker Lars Hoberg Riddersholm, som efter ni år som kok er skiftet til at være fibertekniker hos GEV. Her har han været ansat i halvandet år.

- Det er super flot, at der er så stort fokus på at skabe en god arbejdsplads fra ledelsens side. Det er selvfølgelig individuelt, men det er mit indtryk, at folk er glade for at være her. Jeg oplever, at ledelsen vil medarbejderne det bedste. De har fokus på, om vi har de rette opgaver og de rette kompetencer, og de investerer i os med uddannelse.

Undervejs i projektet møder lederne i GEV også lederne fra de seks andre virksomheder og udveksler viden og erfaringer. Projektet løber frem til april måned næste år, hvor det vil blive evalueret.


Fakta om Velliv Foreningen

Velliv Foreningen har ca. 370.000 medlemmer, som er kunder hos pensionsselskabet Velliv. En del af foreningens overskud går til almennyttige projekter for mental sundhed i arbejdslivet. Midlerne kan søges af alle virksomheder, foreninger og organisationer.

Velliv Foreningen støtter KRUNIKAs projekt, som GEV indgår i, med 359.500 kr.

Læs mere på www.vellivforeningen.dk


Fakta om GEV

GEV er en energikoncern, der forsyner sine ca. 4.000 andelshavere med el, varme, fibernet og vand. Med mere end 100 år på bagen er GEV et lokalt funderet selskab, der med sine 36 medarbejdere, også hjælper flere mindre lokale og regionale forsyningsselskaber med at bevare lokal forankring.

GEV leverede i 2020 landets billigste fjernvarme, som samtidigt var leveret af næsten 90% fossilfri energi. Samtidigt er det et erklæret mål at være CO2-neutral senest i 2025.

Som virksomhed arbejdes der aktivt med arbejdsglæde og -kultur, som sammen med strategien om lokal involvering og dialog, grøn omstilling og en sikker forsyning skal være med til at definere fremtiden for GEV.


Kontaktoplysninger

Marianne Nyborg Carl, Administrationschef, GEV, tlf. 22401330, mail: mnc@gev.dk

René Krogsgaard Rønne, ejer af KRUNIKA I/S, tlf. 26795663, mail rene@krunika.dk

Lars Bo Pedersen, Programchef, Velliv Foreningen, tlf. 22600714, mail: lbp@vellivforeningen.dk


© copyright GEV 2022.

Verified by MonsterInsights